Zelf ben ik gezegend met twee gezonde dochters, twee heerlijke kleinzoons en een prachtige kleindochter. Maar niet iedereen boft daar zo mee en daarom wil ik ook graag een deel van mijn winst delen met een aantal kind gerelateerde goede doelen.

 

Van de kalender voor 3-5 jarigen gaat € 0,25 cent per verkocht exemplaar naar:

 

KiKa. Omdat zij belangrijk onderzoek doen naar Kinderkanker. Hopelijk hebben zij deze vreselijke ziekte binnen enkele jaren de wereld uit. Zowel ikzelf als mijn meiden en kleinzoons sparen plastic doppen en kroonkurken voor KiKa. Van het geld dat dat oplevert kan er weer onderzoek gedaan worden.

 

Stichting Bio. Ik kwam met hen in contact door een advertentie op tv. Zij organiseren vakanties voor gezinnen met een gehandicapt kind. Iets waar je niet altijd bij stilstaat als je zelf 'gewoon' even een vakantie voor het hele gezin boekt. Je eigen kind rent en speelt en heeft de tijd van zijn of haar leven. Voor kinderen in een rolstoel ligt dat behoorlijk anders. 

 

Kinderfonds mama's. De beelden kennen we allemaal wel van tv. Kinderen in Afrika die amper of helemaal geen familie meer hebben. Zij worden liefdevol opgevangen door Afrikaanse moeders. Deze stichting ondersteunt deze hartverwarmende vrouwen. Vooral nu, in deze coronatijd, hebben zij het extra zwaar. 

 

Van de kalender voor 6-8 jarigen gaat € 0,25 cent per verkocht exemplaar naar:

 

Stichting het Vergeten Kind. Zij zorgen ervoor dat kinderen in moeilijke thuissituaties weer even gewoon kind kunnen zijn. Even op adem kunnen komen en vooral positieve herinneringen kunnen maken. 

 

Stichting nationaal fonds kinderhulp. Niet ieder kind heeft een eigen fiets, computer, een cadeau van Sint of zelfs maar voldoende kleding. Deze stichting zet zich in om alle kinderen tussen 0 en 21 die in armoede leven te helpen. Onvoorwaardelijk. Zodat zij ook het gevoel hebben erbij te horen. 

 

Make-A-Wish Nederland heeft hele lieve vrijwilligers die zoveel mogelijk wensen van ernstig zieke kinderen laten uitkomen. Door deze Wish Journey krijgen deze kinderen weer een positieve boost. Zij verdienen in deze kalender ook een eigen pagina met onze getekende karaktertjes. 

 

 


Alex spaart plastic doppen voor KiKa.

Kleinzoon Alex die doppen aan het sorteren is voor KiKa. Of is hij er nu gewoon mee aan het spelen?

Hoe dan ook is hij behoorlijk fanatiek in het sparen van plastic doppen van flessen of drinkpakken, kroonkurken en deksels voor KiKa. Flessen kunnen hem niet snel genoeg leeg zijn. Zodra hij op visite komt neemt hij zakken vol mee. Ook alle buren in zijn omgeving sparen voor hem mee.

 

Vindt jouw kind het ook leuk om te sparen? Verzamel zoveel mogelijk doppen en ze opsturen naar mijn adres mag altijd. Tipje: Maak ze zonodig wel eerst even schoon, doppen zijn súper. Pindakaas , chocoladepasta, vanillevla klodders of een laagje cola in de zak niet zo..) 

En voor wie twijfelt: Flessenautomaten accepteren gelukkig ook flessen zonder dop erop.

Ik leveren ze in bij het verzamelpunt van KiKa en zij krijgen er geld voor die ze weer in onderzoek naar Kinderkanker kunnen stoppen. 

 

Pas op: verslavend! 

Toegegeven: ik vind het zelf ook super leuk om ze te sparen. Nooit geweten dat er zoveel variatie in doppen is. Groot, klein, kleurig en aparte vormen. En dan heb je óók nog doppen uit andere landen.. Spaar ze allemaal ;-)